Skanderborg

Vedtægter

INFORMATIONER TIL GRUNDEJERE
10/10

Vedtægter for 
Grundejerforeningen Odderholm

side 1

§ 1

Stiftelse

Foreningen er stiftet den 7. marts 1979 i henhold til deklaration tinglyst den 2. juni 1978 på ejendommen matr. nr. 4 f Emborg by, Ry sogn.

§ 2

Foreningens navn er Grundejerforeningen Odderholm.

Dens hjemsted er Skanderborg kommune.

§ 3

Formål

Foreningens formål er at varetage grundejernes interesser og fællesanliggender, herunder navnlig at foreningen har indseende med overholdelse af den på området den 2. juni 1978 tinglyste deklaration om, at det påhviler grundejerforeningen at forestå vedligeholdelse af fællesveje og fællesarealer, herunder beplantningsbæltet langs den nordvestlige grænse af sommerhusområdet og det 25 m brede beplantningsbælte i området, og forlods afholde alle omkostninger i forbindelse hermed.

Foreningen har selvstændig påtaleret med hensyn til de grundejere ved skøder og deklarationer på hovedejendommen pålagte forpligtelser og tillagte rettigheder.

Foreningen har pligt til at udøve sin påtaleret, såfremt dette kræves af et medlem, og et flertal i bestyrelsen finder, at en overtrædelse foreligger.

side 2

§ 4

Medlemmer

Ret og pligt til at være medlem af foreningen har enhver ejer af en sommerhusparcel udstykket af matr. nr. 4 f Emborg by, Gl. Rye, og ejere af parceller udstykket fra nævnte parceller på grundlag af betinget eller endeligt skøde.

Et medlem kan ikke ved salg af sin ejendom gøre krav på udbetaling af nogen del af foreningens formue, lige så lidt som andel i denne formue kan føres til genstand for særskilt overdragelse eller nogen form for særskilt retsforfølgning.

Medlemmer er pligtige til at anmelde adresseforandring eller ejerskifte til bestyrelsen inden 14 dage fra adresseforandringen eller ejerskiftets indtræden.

§ 5

Bestyrelse

Foreningen ledes af en bestyrelse på 3 medlemmer valgt af generalforsamlingen ved almindelig stemmeflertal. Formanden vælges for 1 år ad gangen. Af de øvrige 2 medlemmer afgår 1 hver år efter tur, første gang ved lodtrækning. 

Bestyrelsessuppleant, revisor og revisorsuppleant vælges for 2 år ad gangen.

Valgbar til bestyrelsesposter, revisorpost og suppleantposter er udover grundejeren, dennes ægtefælle/samlever. 

Genvalg kan finde sted.

Bestyrelsen konstituerer sig selv.

Til en beslutnings gyldighed kræves vedtagelse af mindst 2 bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsen varetager på foreningens vegne grundejernes interesser i overensstemmelse med vedtægterne og servitutternes bestemmelser og de foreningen påhvilede forpligtelser og tillagte beføjelser.

Foreningen tegnes af formanden og et medlem af bestyrelsen i forening.

Bestyrelsen er ulønnet, men direkte udgifter refunderes af foreningen. 

side 3

§ 6

Generalforsamling

Bestyrelsen indkalder med 14 dages varsel til ordinær generalforsamling til afholdelse i hvert års april eller maj måned.

Indkaldelsen skal ske skriftligt eller pr. e-mail til hver enkelt grundejer, til den for bestyrelsen senest anmeldte adresse, og skal indeholde følgende dagsorden:

1. Valg af dirigent.

2. Formandens beretning.

3. Aflæggelse af regnskab underskrevet af bestyrelse og revisor.

4. Fastsættelse af kontingent.

5. Behandling af indkomne forslag.

6. Valg af formand og 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant.

7. Valg af revisor og 1 suppleant.

8. Eventuelt.

Forslag som ønskes behandlet, må være bestyrelsen i hænde senest 1. marts før generalforsamlingen.

Ekstraordinær generalforsamling kan med 14 dages varsel indkaldes af bestyrelsen, enten skriftligt eller pr. e-mail.

Ekstraordinær generalforsamling kan ligeledes med samme varsel kræves indkaldt af 5 grundejere ved begæring enten skriftlig eller pr. e-mail til bestyrelsen og med angivelse af dagsorden. I så fald skal generalforsamlingen afholdes senest 4 uger efter indgivelsen af begæringen.

Enhver ejer af en parcel af matr. nr. 4 f Emborg by, Gl. Rye, har en stemme på generalforsamlingen. Såfremt en parcel ejes af flere i forening, haves kun 1 stemme. Såfremt en parcelejer har flere parceller, haves 1 stemme for hver parcel, hvad enten parcellerne er matrikuleret særskilt eller samlet.

side 4

Stemmeafgivelse sker ved håndsoprækning, medmindre skriftlig afstemning forlanges af mindst 3 medlemmer.

Skriftlig afstemning skal altid finde sted ved valg, hvor der er foreslået flere kandidater, end der kan vælges.

Stemmeret kan udøves ved personligt møde, dog kan medlemmet være repræsenteret af sin ægtefælle/samlever.

Stemmeretten kan også med behørig skriftlig fuldmagt overdrages til et andet medlem, dog kan ingen have mere end 3 fuldmagter.

Foreningen har ikke som ejer af fællesarealer stemmeret.

§ 7

Regnskab og revision

Bestyrelsen opkræver kontingent til reparationer og vedligeholdelse af veje, fællesarealer, beplantningsbælter og til foreningens drift i øvrigt.

Kontingentets størrelse fastsættes af generalforsamlingen.

Kontingent og eventuelle andre ydelser til opfyldelse af foreningens påhvilede eller påtagne opgaver skal være indbetalt inden den 1. juli hvert år.

Hvis kontingent eller anden ydelse til foreningen ikke efter gentaget påkrav er indbetalt senest 3 måneder efter forfaldsdag, kan bestyrelsen overgive fordringen til retslig inkasso. Eventuel retssag herom kan anlægges ved ejendommens værneting. 

Kassereren fører regnskabet, der revideres af den på generalforsamlingen valgte revisor. 

Regnskabsåret løber fra den 1. januar til den 31. december.

§ 8

Referater

Der skal foreligge referater fra generalforsamlinger, bestyrelsesmøder og forhandlinger med myndigheder og enkeltpersoner. 

§ 9

Forpligtigelser

For foreningens forpligtigelser hæfter de enkelte medlemmer indbyrdes pro rata overfor foreningen, således at foreningens kreditorer ikke kan rette krav mod og søge sig fyldestgjort hos det enkelte medlem.

§ 10

Almindelige bestemmelser

Støjende adfærd er ikke tilladt. Radioer o.l. må ikke anvendes på en sådan måde og på sådanne tidspunkter, at de er til gene for de øvrige beboere.

Motorplæneklippere må om lørdagen ikke anvendes før kl. 10 og efter kl. 17, og søndag før kl. 10 og efter kl. 13.

Vejene må af ejere, lejere og deres gæster i almindelighed ikke benyttes til parkering eller til lastvognskørsel.

Unødvendig knallertkørsel er forbudt

§ 11

Foreningens vedtægter kræver godkendelse af Skanderborg byråd og foreningen kan kun ophæves med byrådets samtykke.

Skanderborg
Grundejerforeningen Odderholm, Ry